Wij zijn een open boek – de sleutel tot mensenkennis

door Margot van de Plas

Een prettig lees- en kijkboek
“Wij zijn een open boek – de sleutel tot mensenkennis” is door de duidelijke opzet, de talloze afbeeldingen in kleur en actuele voorbeelden een boek geworden, dat je gemakkelijk pakt om wat op te zoeken. Het gedachtegoed, de theorieën en het soms oordelende karakter zijn geplaatst in het kader van hun tijd. De toepassingen en voorbeelden zijn van alle tijden. Het boek kun je gebruiken als een encyclopedie, een soort Wikipedia van het uiterlijk van de mens.

Op welk moment in iemands leven is een karakteranalyse is zinvol? Je hebt er veel aan op een moment dat je keuzes moet gaan maken, bijvoorbeeld met het oog op je gezondheid, welbevinden, studie, werkplek, levenspartner,  zakenpartner en carrière.  Het is van belang dat je op zo’n moment weet wie je bent, dat je zicht hebt op je identiteit; hoe definieer je jezelf, waar kun je groeien?
We veranderen tijdens ons leven en daardoor verandert onze omgeving en wat we nodig hebben. Een karakteranalyse geldt voor een bepaalde fase in je leven. In een andere fase kun je jezelf weer tegen het licht (laten) houden.

In het boek staan voorbeelden van karakteranalyses: Jheronimus Bosch, Phil Bosmans, een eeneiige tweeling en prenatale foto’s. Ook zijn er richtlijnen om een zelfanalyse te maken. Het maken van een levensloop met foto’s en eigen duidingen geeft inzicht in je persoonlijke groeiproces.

384 pagina’s in full colour
ISBN 978-90-820262-4-5
Prijs € 39,95
Bestel dit boek via Contact. 

 

Aangesloten bij het Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)

Wat vinden de lezers van dit boek?

 

Reacties zijn gesloten.