Wij zijn een open boek

WIJ ZIJN EEN OPEN BOEK
de sleutel tot mensenkennis


Margot van de Plas

384 pagina’s in full colour
ISBN 978-90-820262-4-5
€ 69,95

     Voorwoord
Mijn kennismaking met de karakterkunde
     Geschiedenis van de karakterkunde
Opkomst en ontwikkeling van de fysiognomie en frenologie
     Van energie naar vorm
Leven en werken van Carl Huter
Verschillende energieën in de lichaamscellen bepalen de vorm
     Lichaamsbouw en onbewuste verlangens
Typologie, gebaseerd op de kiembladenleer
     Gelaatkunde en bewustzijn
Alle delen van het gezicht vertellen over ervaringen en gezondheid
     Hoofdvormen en reflexen
Alle delen op de schedel vertellen over ontwikkelde neigingen
     Toepassingen
Werkwijze, zelfanalyse en voorbeelden
     Bronnen
Bronnen en aanbevolen literatuur

Leesbaarheid
Dit is echt een boek van deze tijd en bestemd voor iedereen. Termen als psychognomie, psycho-fysiognomie, patho-fysiognomie, frenologie en craniometrie worden in beperkte mate gebruikt, waardoor de tekst begrijpelijk blijft. Ik plaats het gedachtegoed, de theorieën en het oordelende karakter van de duidingen in het kader van hun tijd en toepassingen en voorbeelden in die van ons.

Attitude
In het boek beschrijf ik de fijngevoeligheid die nodig is bij het duiden van mensen. Het respect voor en de acceptatie van de eigenheid van mensen is van groot belang. Mensen doen namelijk veel onbewust en vanuit een reflex. Hoe komt dat en is dit te beïnvloeden? Waar gaat het allemaal uiteindelijk om? Je wilt als karakteranalist dat mensen de mooiste versie van zichzelf gaan ontwikkelen en dit met hun omgeving kunnen delen.

Toepassingen
In een apart hoofdstuk beschrijf ik de toepassingen van de karakterkunde. Op welk moment in iemands leven is een karakteranalyse is zinvol? Als je inzicht wilt krijgen in wie je bent en waar je voor staat. Wat is je identiteit, hoe definieer je jezelf, wanneer ben je in balans? Ook vragen omtrent je gezondheid of die van mensen om je heen, je studie- en beroepskeuze. In welke werkomgeving kom je tot je recht en wat zijn je ambities? Hoe is je relatie, wat voor iemand past er goed bij jou en hoe kun je elkaar beter begrijpen? Een mens verandert in zijn leven en daardoor verandert zijn omgeving en wat hij nodig heeft. Een karakteranalyse geldt voor een bepaalde fase in je leven. In een andere fase kun je jezelf weer tegen het licht (laten) houden.
Persoonlijke ervaringen
In het boek staan persoonlijke ervaringen, onder andere mijn 12-jarige onderzoek bij een eeneiige tweeling ‘Rick en Jorn’ (2009 en 2015). Hoe ontwikkelen zij zich wat betreft uiterlijk, handschrift en karakter? Ze hebben nagenoeg hetzelfde DNA en groeien samen op in dezelfde omgeving, terwijl ze verschillende persoonlijkheden zijn met een eigen identiteit. Er zijn voorbeelden van karakteranalyses te zien en ik geef de lezer richtlijnen voor het maken van een zelfanalyse.
Het maken van een levensloop met foto’s en eigen duidingen geeft inzicht in het persoonlijke groeiproces.

Bestellen kan vanaf nu via Contact.

Reacties zijn gesloten.