* Wie bemensen het Platform voor Nieuwe Gelaatkunde?

Gelaatkunde geeft inzicht in menselijke vormen en de eigenschappen, die daarbij horen. Wat zegt een neus, mond, oor of de lichaamsbouw over een mens, zijn of haar voorkeuren en kwaliteiten. Elk mens is uniek, net zoals zijn vormen. Deze te kunnen duiden geeft een goed beeld van onszelf en de ander. Kennis die enorm waardevol is voor elke situatie, waarin mensen met elkaar in contact zijn.

In 2010 kwamen gelaatkundigen uit Nederland en België op mijn uitnodiging voor het eerst bij elkaar om samen hun kennis en krachten te bundelen in het Platform voor Gelaatkunde. Wat eerst een verkenning en losse samenwerking was, heeft in 2015 geleid tot de formatie van een nieuw platform met een frisse kijk op de gelaatkunde: het Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG), opgericht door Margot van de Plas, Claudia van het Kaar, Dick van het Kaar, Thea Rentenaar en Sabine Backx.
Deze groep gelaatkundigen heeft zich gespecialiseerd in de praktische uitvoerbaarheid en eigentijdse invulling van oude theorieën over gelaatkunde. Via trainingen, workshops en analyses komt deze kennis in een nieuw jasje beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Elke trainer binnen het PNG doet dit met grote gedrevenheid vanuit zijn of haar specifieke kwaliteiten.
Eind 2018 heeft Claudia aangegeven zich volledig te willen wijden aan haar Centrum voor Vrouwen en haar praktijk voor borstweefselbehandelingen. Ze heeft met haar enthousiasme en haar inzet de samenwerking van gelaatkundigen mede vorm en inhoud  gegeven.
De huidige leden van het platform beschikken over de volgende specialisaties:

Sabine Backx
Heads4Business
voor bedrijven in de Benelux & Duitsland
Trainer Nieuwe Gelaatkunde
Oprichter van Heads4Business
Lid Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)
Specialisaties:
● Trainingen
● Advies
● Workshops
● Spreker
Sabine Backx is een ervaren trainer in de Nieuwe Gelaatkunde en werkt al vele jaren samen met bedrijven. In haar trainingen legt Sabine duidelijk en helder uit hoe u de Nieuwe Gelaatkunde kunt gebruiken voor uw bedrijf en uw team.
Dit is wat u kunt bereiken met de Nieuwe Gelaatkunde:
● Meer verkopen
● De juiste man voor de baan of project vinden
● Talenten in teams en bedrijven zien en optimaal gebruiken
● Een eerste indruk vormen via Google of Facebook
● Intern en extern doeltreffender communiceren
● Uw marketing aanpassen op uw doelgroep
● Wie is uw klant en wat wil hij
● Bespaar op uw budget door de juiste keuzes.
Hoe dit werkt en hoe u dit kunt gebruiken voor u bedrijf legt Sabine Backx u graag uit. Maak vrijblijvend een eerste afspraak of boek direct een training.
De Nieuwe Gelaatkunde bespaart u tijd, moeite en geld.
Kijken kost niets …. maar levert enorm veel op!
Contact:
E-mail: sabine.backx@gmail.com
Telefoon: (+49)1626077638

Dick van het Kaar
Gelaatkundige voor verkopers
Lid Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)

Specialisaties:
● trainingen
● workshops
● verkopers
Dick heeft een hele lange ervaring als verkoopdirecteur van een Nederlandse machinefabriek en heb mede daardoor 34 jaar in Duitsland gewoond. Tijdens die periode kwam hij in aanraking met de gelaatkunde, wat daar psychofysiognomiek genoemd wordt. Door fascinatie voor dit thema is hij de kennis toe gaan passen in zijn werk, bijvoorbeeld door te ‘kijken’ welke informatie of benadering de klant nodig heeft op grond van zijn lichaamskenmerken.
Trent Consult & Coaching
Dick van het Kaar en zijn partner Thea Rentenaar hebben al veel van het leven doorleefd en hebben daarmee wijsheid en ervaring opgedaan, die we graag door willen geven. Dit doen ze inmiddels in de vorm van workshops gelaatkunde onder andere voor schoolteams, makelaars, verkopers en buurtbemiddelaars. Ze gebruiken daarbij ‘het materiaal’ dat in de zaal zit. Sinds kort beschikken ze ook over een computerprogramma (de zgn. Schneemann-methode), waarmee ze verschillen tussen mensen eenvoudig kunnen laten zien. ze geloven erin dat door de kennis van de gelaatkunde mensen zich meer gezien en begrepen voelen, waardoor samenwerking en onderlinge afstemming plaatsvindt. Er ontstaat meer begrip voor elkaar en dat maakt de wereld vreedzamer!
Voor hen is de gelaatkunde zo bijzonder en zo waardevol voor alle contacten en relaties die ze hebben, dat ze besloten hun kennis te delen met anderen.

Thea Rentenaar
Gelaatkundige bij individuele en teamtraining
Lid Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)
 Specialisaties:
● teamtraining
● individuele coaching
● onderwijs
Als onderwijskundige heeft zij een brede ervaring opgedaan in het onderwijs als leerkracht, directeur en inspecteur. Ze werkt nu al meer dan tien jaar als zelfstandig ondernemer in het onderwijs om mensen weer in hun kracht te zetten, ‘zodat het beter wordt voor kinderen’!
Met behulp van de gelaatkunde laat ze mensen ervaren wat hun wensen en behoeften zijn, hun energieën en talenten. Dit is belangrijk voor de samenwerking in een team en vooral voor de afstemming op leerlingen. Ze doet dat in de vorm van individuele coaching van leraren en schoolleiders en door teamtrainingen in combinatie met vreedzame communicatie.
Onze ervaring is inmiddels dat de motivatie en het plezier in het werk toeneemt na onze workshop.
Contact:
Website: www.thearentenaar.nl
E-mail: info@thearentenaar.nl
Telefoon: (+31)6-22935 074

Margot van de Plas
Gelaatkundige, onderzoeker en auteur
Lid Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)
Ruime onderwijservaring
Specialisaties:
● analyse – identiteit, wie ben jij?
● thema-workshops, lezingen, opleiding voor professionals
● onderzoek – van prenataal tot postuum, eeneiige tweeling
In 1997 maakte ze kennis met de westerse gelaatkunde. Na een opleiding van ruim vier jaar psychognomie kon ze met haar verworven kennis en inzichten in 2001 het eerste Nederlandse naslagwerk samenstellen onder de titel “Ik zie het aan je”Vervolgens bezocht ze in het buitenland congressen en lezingen om zich verder te verdiepen in de psychofysiognomie. Hierdoor kon ze deze kennis toegankelijk maken voor een breder publiek en in 2009 is de nieuwe editie verschenen.
Analyse – identiteit: wie ben jij? De uitgangspunten, die ze hanteert zijn van Lorenzo Niles Fowler (hoofdvorm), Carl Huter (lichaamsbouw en gelaatkunde), Natale Ferronato en Karlheinz Raab (ziektebeelden in het gezicht).
Thema-workshops, lezingen, opleiding voor professionals: Workshops met vriendinnen, familieleden, teams en clubs zijn meestal een gezellige aangelegenheid. Samen in de spiegel kijken levert een schat aan informatie op. Lezingen zijn gericht op een kennismaking met het thema Gelaatkunde, Hoofdvorm, Ziektebeelden, Energie of Lichaamsbouw. Ze zorgt voor een powerpoint-presentatie en passende hand-outs. De opleiding voor professionals bestaat uit vijf modules, twee praktijkdagen en het examen. Het diploma biedt mogelijkheden om zelf mensen te analyseren. De geleerde kennis, de geoefende vaardigheden en een respectvolle attitude worden mede-beoordeeld door een ander lid van het PNG. Toepassingen: coaching, onderwijs, gezondheidszorg, beroepsconsulenten, casting, HRM enzovoorts.
Onderzoek – van prenataal tot postuum, eeneiige tweeling: Mensen komen bij haar met hun foto’s  en unieke vragen: wat kun je zeggen over de geschiktheid van een nieuwe werknemer, over deze prenatale echo’s van een kindje, over een vader die uit beeld was,  over een nieuwe date en nog veel meer. Deze vragen zetten haar aan tot onderzoek. Op haar website staan voorbeelden van uitgewerkte analyses, karakterschetsen en publicaties.
Respectvolle communicatie wordt gemakkelijker met deze vaardigheden, waardoor iedereen zich gekend voelt en gewaardeerd om zijn eigenheid.
Contact:
Website: www.karakterdiagnose.nl
E-mail: info@karakterdiagnose.nl
Telefoon: (+31)6-18910452

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.