* Wat prenatale foto’s vertellen over je kindje

Ben je ook zo benieuwd naar je kindje?
Met prenatale foto’s en pret-echo’s zie je of er tien vingertjes en teentjes zijn en hoe het hartje werkt, of het hoofdje genoeg groeit en of hij of zij binnen de totale groeicurve blijft. Ook zie je de vorm van het neusje, het voorhoofd, het mondje en kinnetje.
Hoe ziet het baby’tje eruit en op wie van de ouders, ooms of tantes gaat het lijken? Wat voor karakter zou het hebben; gaat het echt een voetballertje worden?
Ik kan je al veel verklappen over zijn of haar talenten, die erfelijk bepaald zijn. Het kindje is volop in ontwikkeling en verandert zeker nog. Niet alleen op biologisch vlak, maar ook voor wat betreft zijn of haar persoonlijkheid.
Ik beschrijf de prenatale baby alsof hij al onder ons is. Dat kan vreemd overkomen, maar bedenk dat zijn eigenaardigheden al in een bepaalde mate aanwezig zijn.
De houdbaarheid van een analyse van een prenatale baby tot en met de adolescentie is beperkt. Het is daarom wenselijk dat deze analyses één- of tweejaarlijks aangepast worden. Hoe jonger het kindje des te meer kans is er dat er fysiek en psychisch nog aanzienlijke veranderingen plaatsvinden.
Het kind met zijn of haar sterke en zwakke kanten krijgt te maken met zijn omgeving en reageert daarop.

Hier zie je een voorbeeld van een dergelijke analyse.

Hier is … ik noem hem in dit bericht Lars

16 weken
Het hoofdje is net zoals de rest van Lars helemaal in ontwikkeling en de details zijn nog niet volledig zichtbaar.
Het mondje op de tweede foto ziet er vastberaden uit. Hij is moeilijk van zijn plannetjes af te brengen.
Het kinnetje is langwerpig en dat laat zien dat hij trots is op wat hij allemaal al weet.
Opvallend is zijn neusje, dat op deze foto nog een zogenaamde Griekse neus is. Hij loopt van het voorhoofdje recht naar de neuspunt, zonder het deukje bij de neuswortel. Dat betekent dat hij iets bedenkt en meteen wil uitvoeren, zonder erover na te denken. Hij hoeft er niet over na te denken of dat plan wel bij hem past. Dit is veranderd bij de echo van 26 weken.
We zien hier zijn rechterkant.
Bij de zijkant van het voorhoofdje is een heel krachtige ontwikkeling te zien, die te maken heeft met het talent om dingen te construeren en ideeën uit te dragen.
Zijn rechterslaap is nog wat ingevallen, wat betekent dat hij goed moet rusten en aansterken.

26 weken
De neuswortel is inmiddels duidelijk zichtbaar en loopt niet meer recht door tot de neuspunt. Dat betekent dat er minder impulsiviteit is en dat Lars’ identiteit sterker aan het worden is. De rechte neusrug betekent dat hij kan organiseren. Hij heeft de intentie om bij zijn plan te blijven en zich niet daarvan af te laten brengen. Hij kan dat ook.
De volle neusvleugels laten zien dat hij wil genieten met al zijn zintuigen. Ze tonen ook dat hij veel te vertellen heeft en dat hij dat nog even opspaart.
Hij kan natuurlijk niet praten in de baarmoeder, maar hij zou al veel willen vertellen over wat hij denkt en voelt.
De wijkende kin geeft aan dat hij afwacht voordat hij iets doet. Hij gaat het eerst bedenken en dan voelen of het goed is.
Pas dan gaat hij tot actie over.
Op deze foto zijn duidelijk herkenbare trekken te zien, die ruim 15 weken later, buiten de baarmoeder, nog steeds aanwezig zijn.
Hij maakt een ontspannen en tevreden indruk.

10 dagen na de geboorte
Sterke ontwikkeling van het achter- en bovenhoofd is nu te zien, wat duidt op een sociale houding, een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en vastberadenheid.
Hij wil dat er rekening met hem wordt gehouden en dat men hem serieus neemt.
Het neusje is een wipneusje, dat laat zien dat hij beïnvloedbaar is. Hij gelooft je op je woord. De neus blijft een leven lang groeien.
Het open mondje laat zien dat hij alles in zich op wil nemen en zijn ogen laten zijn duidelijke focus, zijn concentratievermogen, al zien.
Zijn linkeroortje laat zien dat hij openstaat voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Hij is toekomstgericht, heeft een sterke persoonlijkheid en beschikt over voldoende lichamelijke reserves.

Hij vindt veel dingen interessant, waardoor het wel eens lastig voor hem kan worden om te moeten kiezen.
Communicatie zal belangrijk voor hem blijven. Ik kan me voorstellen dat hij iemand wordt, die vanuit ideële en ecologische doelstellingen een architect wordt, die anderen gaat aansturen. Hij neemt samen met enkele gelijkgestemden het voortouw en kan andere mensen inspireren om te participeren in de uitvoering. Hij bedenkt en anderen voeren het uit.
Hij beschikt over intelligentie, inzicht, toekomstgerichtheid, overtuigingskracht en gedrevenheid. Maar voor het uitvoeren, het concreet maken van die plannen, mist hij nog wat daadkracht en besluitvaardigheid.

Lars is hier pas 10 dagen en staat aan het begin van een toekomst met groei en ontwikkeling op allerlei gebieden. Ik wens hem voorspoed en geluk in zijn leven.

O ja, de moeder van de inmiddels bijna 4 jaar oude Lars reageerde op deze analyse: “Heel gaaf! Het klopt echt met zijn karakter!”

 

Wil jij ook een persoonlijke beschrijving van jouw kindje? Meld je dan hier aan.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.