Opleiding Karakterdiagnostiek

Kennis en vaardigheid op het gebied van karakterdiagnostiek helpt alle mensen die met mensen leven en werken. Om deze reden is mensenkennis waardevol voor iedereen: een correcte, snelle inschatting kan veel teleurstellingen en frustraties voorkomen en kan je sneller bij je doel brengen. Al deze inzichten helpen je enorm bij je werk als coach en in je dagelijkse leven. Je gaat ook jezelf beter begrijpen. 

De opleiding Karakterdiagnostiek bestaat uit vijf modules, inclusief praktijkdagen en examen komen we een twintigtal keer bij elkaar. Het rijk geïllustreerde cursusmateriaal is origineel en eigentijds, conform de missie en visie van het PNG. Na elke module ontvang je een certificaat.

* Lichaamsbouw en onbewuste verlangens
De module ‘Lichaamsbouw en onbewuste verlangens’ leert je welk gedrag je mag verwachten van mensen op grond van hun lichaamsbouw, en dat is meer dan je van tevoren zou denken. Voor persoonsgerichte adviezen om in balans te komen en/of te blijven,  heb ik een uniek kaartsysteem gemaakt.
Duur: vier dagen. Data in overleg te bepalen. 


* Gelaatkunde en bewustzijn 
De module ‘Gelaatkunde en bewustzijn’ biedt informatie over het totale gezicht en de afzonderlijke delen. Het gezicht laat zien wat iemand met zijn vroegste ervaringen heeft gedaan en hoe hij nu in het leven staat, zijn bewuste leven. Delen van je gezicht kunnen tijdens je leven veranderen. De impact van plastische chirurgie komt natuurlijk ook aan 
de orde.
Duur: vier dagen. Data in overleg te bepalen.


* Ziektebeelden in het gelaat

De module ‘Ziektebeelden in het gelaat’ gaat over de signalen in het gezicht van de chemische werking van de organen, waardoor gezondheidsproblemen vroegtijdig onderkend kunnen worden. Ook komen de mogelijke psychische achtergronden aan bod, vanuit het idee dat emotionele en psychische factoren een invloed kunnen hebben op iemands lichamelijke gesteldheid. Eenvoudige adviezen en uitvoerige bronvermelding horen daar ook bij. Duur: twee dagen. Data in overleg te bepalen.

* Hoofdvorm en reflexen

De module ‘Hoofdvormen en reflexen’ gaat over je allervroegste ervaringen in het leven en jouw reactie op die omgeving. De talenten en reflexen, die je daardoor ontwikkeld hebt, zijn waarneembaar in de schedelvorm.
De vorm van je hoofd, van de schedel, verandert na je 25e levensjaar normaal gesproken niet meer, maar de stevigheid van de huid, de kleur en de temperatuur kunnen elk moment veranderen. Duur: drie dagen. Data in overleg te bepalen.


* Van energie naar vorm

De module ‘Van energie naar vorm’  behandelt de uitgangspunten van de  psycho-fysiognomie van natuurwetenschapper Carl Huter, de krachtrichtingsordening. In welke richting gaat iemands energie: naar zichzelf of naar de ander, en heeft dat gevolgen voor iemands uiterlijk? Huter vertelt in zijn Hauptwerk hoe energie werkt op iemands relatie met zijn of haar omgeving en over de invloed van de omgeving op iemands energie, zoals bijvoorbeeld traumatische ervaringen. Je leert te zien wie de geboren leider is en wie niet anders zijn kan dan zorgzaam. Energie en energiegebrek komen ook in de houding van mensen tot uiting. Data in overleg te bepalen.


* Praktijkdagen
 zijn voor iedereen, die één of meer modules gevolgd heeft of aan het volgen is. Deze dag is dus ook voor oud-cursisten, die hun kennis willen ophalen, aanvullen en bijhouden. 

A. De eerste praktijkdag zal in het teken staan van tanden en kiezen. Natuurlijk weer met veel praktische oefeningen!

B. De tweede praktijkdag wordt het analyseren geoefend op speciale gasten en de theorie in praktijk gebracht.


* Examen Karakterdiagnostiek
– Voor cursisten, die alle certificaten behaald hebben en minstens twee praktijkdagen hebben bijgewoond, is het mogelijk om deel te nemen aan het examen in oktober 2019. 
Na getoonde attitude,  kennis en vaardigheid wordt in het bijzijn van een lid van het Platform voor Nieuwe Gelaatkunde het diploma Karakterdiagnostiek uitgereikt.

 

Locatie: de opleiding wordt gegeven in Theeschenkerij ’t Rectoraat, Schoorstraat 2 in Udenhout. We werken van 10 – 16 uur. De kosten bedragen € 120 per dag, inclusief cursusmateriaal, koffie/thee/water en lunch; de examendag kost slechts €75. 

Oud-collega Claudia van het Kaar:
“W
ie ik vooral wil aanbevelen is Margot van de Plas, mijn collega uit Den Bosch. Zij is niet alleen een uitstekende gelaatkundige, maar door haar ruime ervaring in het onderwijs is zij ook heel gestructureerd en kan zij dingen goed uitleggen. Daarnaast heeft zij ook een boek geschreven en in haar opleiding krijg je de beste werkmap die er is op dit gebied.”

 

Wil jij alleen of samen met je team, collega of vriendin de opleiding of een module gaan volgen? Vraag dan naar de mogelijkheden via contact.

 

Comments are closed.