Opleiding Karakterdiagnostiek voor de laatste keer

De opleiding Karakterdiagnostiek gaat stoppen. Aanmelden per module is nog mogelijk.

Kennis en vaardigheid op het gebied van karakterdiagnostiek helpt alle mensen die met mensen leven en werken. Om deze reden is mensenkennis waardevol voor iedereen: een correcte, snelle inschatting kan veel teleurstellingen en frustraties voorkomen en kan je sneller bij je doel brengen. Al deze inzichten helpen je enorm bij je werk als manager, coach of leerkracht en in je dagelijkse leven. Je gaat ook jezelf beter begrijpen. 

De opleiding Karakterdiagnostiek bestaat uit vijf modules, een ontmoetingsdag en het examen. Het rijk geïllustreerde cursusmateriaal met 276 pagina’s is origineel en eigentijds, conform de missie en visie van het PNG. Na elke module ontvang je een certificaat. Na een goed afgelegd examen ontvang je het diploma Karakterdiagnostiek. 

* Hoofdvorm en reflexen
De module ‘Hoofdvormen en reflexen’ gaat over je allervroegste ervaringen in het leven en jouw reactie op die omgeving. De talenten en reflexen, die je daardoor ontwikkeld hebt, zijn waarneembaar in de schedelvorm.
De vorm van je hoofd, van de schedel, verandert na je 25e levensjaar normaal gesproken niet meer, maar de stevigheid van de huid, de kleur en de temperatuur kunnen elk moment veranderen.

* Van energie naar vorm
De module ‘Van energie naar vorm’  behandelt de grondbeginselen van de  psycho-fysiognomie van natuurwetenschapper Carl Huter, de krachtrichtingsordening. In welke richting gaat iemands energie: naar zichzelf of naar de ander, en heeft dat gevolgen voor iemands uiterlijk? Huter vertelt in zijn Hauptwerk hoe energie werkt op iemands relatie met zijn of haar omgeving en over de invloed van de omgeving op iemands energie, zoals bijvoorbeeld traumatische ervaringen. Je leert te zien wie de geboren leider is en wie niet anders zijn kan dan zorgzaam. Energie en energiegebrek komen ook in de houding van mensen tot uiting. Duur: vier dagen. Data: 21 en 28 oktober, 18 en 25 november 2021.

Ontmoetingsdag:
We kunnen van elkaar leren, daarom worden de praktijkdagen omgedoopt tot ontmoetingsdagen.
Deze dag is bedoeld voor deelnemers aan de opleiding en voor alle karakteranalisten van andere opleidingen, die hun kennis willen ophalen, aanvullen en bijhouden en collega’s willen ontmoeten.
De eerste ontmoetingsdag zal in het teken staan van tanden en kiezen. Natuurlijk weer met veel praktische oefeningen!
’s Middags zal er de boekpresentatie plaatsvinden van  ‘Wij zijn een open boek‘, het boek waar iedereen op zit te wachten: 382 bladzijden in kleur, een prettig leesbaar boek met veel voorbeelden en de nieuwste ontdekkingen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van de smartphoneschedel?
Locatie en kosten (onder voorbehoud): Sociaal Centrum De Biechten in Rosmalen, kosten € 130. Aanmelden is al mogelijk.

* Lichaamsbouw en onbewuste verlangens
De module ‘Lichaamsbouw en onbewuste verlangens’ leert je welk gedrag je mag verwachten van mensen op grond van hun lichaamsbouw, en dat is meer dan je van tevoren zou denken. Voor persoonsgerichte adviezen om in balans te komen en/of te blijven,  heb ik een uniek kaartsysteem gemaakt. Duur: vier dagen. Data: januari 2022.

* Gelaatkunde en bewustzijn 
De module ‘Gelaatkunde en bewustzijn’ biedt informatie over het totale gezicht en de afzonderlijke delen. Het gezicht laat zien wat iemand met zijn vroegste ervaringen heeft gedaan en hoe hij nu in het leven staat, zijn bewuste leven. Delen van je gezicht kunnen tijdens je leven veranderen. De impact van plastische chirurgie komt natuurlijk ook aan de orde. Duur: vijf dagen. Data: februari 2022. 

* Ziektebeelden in het gelaat
De module ‘Ziektebeelden in het gelaat’ gaat over de signalen in het gezicht van de chemische werking van de organen, waardoor gezondheidsproblemen vroegtijdig onderkend kunnen worden. Ook komen de mogelijke psychische achtergronden aan bod, vanuit het idee dat emotionele en psychische factoren een invloed kunnen hebben op iemands lichamelijke gesteldheid. Eenvoudige adviezen en uitvoerige bronvermelding horen daar ook bij.
Duur: twee dagen. Data: maart 2022.

Examen Karakterdiagnostiek:
Voor deelnemers, die alle certificaten behaald hebben en minstens één ontmoetingsdag hebben bijgewoond, is het mogelijk om deel te nemen aan het examen. Na getoonde attitude, kennis en vaardigheid wordt in het bijzijn van een lid van het Platform voor Nieuwe Gelaatkunde het diploma Karakterdiagnostiek uitgereikt.
Datum: 17 of 24 maart 2022. 

Locatie en kosten:
Vanwege het groeiend aantal deelnemers gaan we naar een andere locatie:
Sociaal Cultureel Centrum De Biechten, V
incent van Goghlaan 1 in Rosmalen.
De kosten bedragen € 130 per dag.
Uitgebreid cursusmateriaal, koffie/thee/water en lunch zijn inclusief.
Wil jij alleen of samen met je team, collega of vriendin de opleiding of een module gaan volgen? Vraag dan naar de mogelijkheden via contact.

De jaarlijkse ontmoetingsdag:
Als de opleiding gestopt is, gaan de ontmoetingsdagen nog wel door!
De ontmoetingsdag van 2022 begint met collegiale uitwisseling aan de hand van voorbereide thema’s. Daarna gaan we praktisch oefeningen met foto’s, elkaar en iemand, die zich wil laten analyseren door ons. We blijven elkaar aanvullen en van elkaar leren.
Datum: zaterdag 9 april 2022.
Locatie en kosten: Sociaal Centrum De Biechten in Rosmalen, kosten € 130. 

 

Oud-collega Claudia van het Kaar:
“W
ie ik vooral wil aanbevelen is Margot van de Plas, mijn collega uit Den Bosch. Zij is niet alleen een uitstekende gelaatkundige, maar door haar ruime ervaring in het onderwijs is zij ook heel gestructureerd en kan zij dingen goed uitleggen. Daarnaast heeft zij ook enkele boeken geschreven en in haar opleiding krijg je de beste werkmap die er is op dit gebied.”

 

Comments are closed.