* Nieuw: Rick en Jorn – identiek en authentiek tegelijk

Rick en Jorn 2Eindelijk is het vervolg van mijn onderzoek naar de identiteit van de tweeling Rick en Jorn uitgekomen! Bij mijn weten is er nog nooit een onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de schedelvorm, de lichaamsbouw, het gelaat en het handschrift van een eeneiige tweeling.

Als de theorieën van gelaatkunde, frenologie en kiembladenleer alle menselijke vormen kunnen vertalen naar hun karakter, hoe zit het dan met een eeneiige tweeling? Twee mensen met nagenoeg hetzelfde DNA, die opgroeien in dezelfde omgeving en sterke gelijkenissen vertonen. Hoe zit het dan met hun karakter, hun individualiteit, hun identiteit? Lijken die dan ook op elkaar?

Deze vragen maakten dat ik een onderzoek startte naar de 29 december 2011 009overeenkomsten en verschillen bij de eeneiige tweeling Rick en Jorn, uiteraard na toestemming van hun ouders. Ze waren 10 jaar toen we begonnen en zaten bij mij in groep 6. Zelf wilden ze ook graag meewerken. In totaal zijn er twaalf jaarlijkse onderzoeken geweest, van 2001 tot en met 2012. De eerste negen jaar staan beschreven in het boek Rick en Jorn (2009). De drie laatste jaren staan samen met de conclusies in dit nieuwe boek. Rick en Jorn waren 22 jaar toen ze hielpen met  de berekeningen en de grafieken bij de conclusies. Op deze bijzondere manier hebben we met veel plezier samen het onderzoek afgerond, waar ik hen heel dankbaar voor ben.

92 blz. full colour – ISBN 978-90-820262-1-4
Prijs € 14,95 excl. verzendkosten.
Bestellen is mogelijk via contact.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.