* Nieuw boek, bestellen=mogelijk!


 Wij zijn een open boek (werktitel)

Margot van de Plas
382 pagina’s in full colour

Voorwoord
Kennismaking met Anette Müller en Wilma Castrian

Geschiedenis van de karakterkunde
Opkomst en ontwikkeling van de fysiognomie en frenologie

Van energie naar vorm
Leven en werken van Carl Huter
Verschillende energieën in de lichaamscellen
bepalen de vorm

Lichaamsbouw en onbewuste verlangens
Typologie, gebaseerd op de kiembladenleer   

Gelaatkunde en bewustzijn
Alle delen van het gezicht vertellen over ervaringen en gezondheid              

Hoofdvormen en reflexen
Alle delen op de schedel vertellen over ontwikkelde neigingen        

Toepassingen
Werkwijze, zelfanalyse en voorbeelden             

Bronnen
Bronnen en aanbevolen literatuur

 

Leesbaarheid

Dit is echt een boek van deze tijd en bestemd voor iedereen. Termen als psychognomie, psycho-fysiognomie, patho-fysiognomie, frenologie en craniometrie worden in beperkte mate gebruikt, waardoor de tekst begrijpelijk blijft. Ik plaats het gedachtegoed, de theorieën en het oordelende karakter van de duidingen in het kader van hun tijd en toepassingen en voorbeelden in die van ons.

Attitude

In het boek beschrijf ik de fijngevoeligheid die nodig is bij het duiden van mensen. Het respect voor en de acceptatie van de eigenheid van mensen is van groot belang. Mensen doen namelijk veel onbewust en vanuit een reflex. Hoe komt dat en is dit te beïnvloeden? Waar gaat het allemaal uiteindelijk om? Je wilt als karakteranalist dat mensen de mooiste versie van zichzelf gaan ontwikkelen en dit met hun omgeving kunnen delen.

 

Toepassingen

In een apart hoofdstuk beschrijf ik de toepassingen van de karakterkunde. Op welk moment in iemands leven is een karakteranalyse is zinvol? Als je inzicht wilt krijgen in wie je bent en waar je voor staat. Wat is je identiteit, hoe definieer je jezelf, wanneer ben je in balans? Ook vragen omtrent je gezondheid of die van mensen om je heen, je studie- en beroeps-keuze. In welke werkomgeving kom je tot je recht en wat zijn je ambities? Hoe is je relatie, wat voor iemand past er goed bij jou en hoe kun je elkaar beter begrijpen? Een mens verandert in zijn leven en daardoor verandert zijn omgeving en wat hij nodig heeft. Een karakteranalyse geldt voor een bepaalde fase in je leven. In een andere fase kun je jezelf weer tegen het licht (laten) houden.
Persoonlijke ervaringen

In het boek staan persoonlijke ervaringen, onder andere mijn 12-jarige onderzoek bij een eeneiige tweeling ‘Rick en Jorn’ (2009 en 2015). Hoe ontwikkelen zij zich wat betreft uiterlijk, handschrift en karakter? Ze hebben hetzelfde DNA en groeien samen op in dezelfde omgeving, terwijl ze verschillende persoonlijkheden zijn met een eigen identiteit. Er zijn voorbeelden van karakteranalyses te zien en ik begeleid de lezer bij het maken van een zelfanalyse. Het maken van een levensloop met foto’s en eigen duidingen geeft inzicht in het persoonlijke groeiproces.

 

Bestellen/reserveren kan vanaf nu via Contact.
Kosten en verschijningsdatum worden binnenkort bekend gemaakt.

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.