* Mensenkennis begint bij zelfkennis


‘Mensenkennis begint bij zelfkennis’ is het motto van de vier cursussen, die ik ga geven in Babel (voorheen Muzerije) in ‘s-Hertogenbosch.

Ken je jezelf? Weet je wat je zwakke en sterke kanten zijn, wat jouw lichaam nodig heeft, wat je hoofd nodig heeft? Vast wel, maar misschien nog niet genoeg.

Wil je weten wat een ander nodig heeft, wat zijn of haar zwakke en sterke kanten zijn, wat je van een ander volgens de natuurwetten kunt verwachten? Wat iemands lichaam vertelt zonder te praten … ?

Natuurwetenschappers zoals de Duitse Carl Huter (Heinde,1861 – Dresden,1912) leren ons dat er een nauwe relatie bestaat tussen de ontwikkeling van lichaam, gedrag en persoonlijkheid. Je lichaam ontwikkelt zich en je persoonlijkheid ontwikkelt mee op grond van genetische factoren en omgevingsfactoren, de epigenetica. Tot zover niets nieuws, maar …

Met de theorie van Carl Huter,  de psycho-fysiognomie,  als uitgangspunt kun je een goede inschatting van iemand maken met betrekking tot zijn of haar talenten, manier van denken, communiceren, voeding, karaktereigenschappen, energie en gezondheid.
De theorie van Lorenzo Niles Fowler is een mooie aanvulling bij het vierde deel van de cursus, dat over Hoofdvormen gaat.

Inzicht en kennis kunnen helpen bij zelfinzicht, studiekeuze, partnerkeuze, beroepskeuze en uiteindelijk leiden tot lichamelijke, psychische en intellectuele groei. Een aanrader dus!

Elk seizoen is er een afgeronde cursus Mensenkennis van 4 donderdagochtenden.
De praktische oefeningen leiden vaak tot veel  herkenning en plezier! Zorg voor een handspiegel en  foto’s van verschillende gezichten.
De thema’s zijn:
* Lichaamsbouw – vanaf 9 januari 2020
* Gelaatkunde – vanaf 27 februari 2020
* Uitstraling en ziektebeelden – vanaf 2 april 2020
* Hoofdvormen – vanaf 1 oktober 2020

Je kunt een of meer onderwerpen kiezen, los van elkaar.
Meer informatie kun je lezen op cursus en Babel/Muzerije.
Opgeven kan via Babel en contact.

 

 

 

This entry was posted in nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.