* Mensenkennis begint bij zelfkennis


‘Mensenkennis begint bij zelfkennis’ is het motto alles wat ik wil overbrengen met deze site, de workshops, de opleiding en mijn boek.

Ken je jezelf? Weet je wat je zwakke en sterke kanten zijn, wat jouw lichaam nodig heeft, wat je hoofd nodig heeft? Vast wel, maar misschien nog niet genoeg.

Wil je weten wat een ander nodig heeft, wat zijn of haar zwakke en sterke kanten zijn, wat je van een ander volgens de natuurwetten kunt verwachten? Wat iemands lichaam vertelt zonder te praten?

Natuurwetenschappers zoals de Duitse Carl Huter (Heinde,1861 – Dresden,1912) leren ons dat er een nauwe relatie bestaat tussen de ontwikkeling van lichaam, gedrag en persoonlijkheid. Je lichaam ontwikkelt zich en je persoonlijkheid ontwikkelt mee op grond van genetische factoren en omgevingsfactoren, de epigenetica. Tot zover niets nieuws, maar met de theorie van Carl Huter,  de psycho-fysiognomie,  als uitgangspunt kun je een goede inschatting van iemand maken met betrekking tot zijn of haar talenten, manier van denken, communiceren, voeding, karaktereigenschappen, energie en gezondheid.

De theorie van Lorenzo Niles Fowler is een mooie aanvulling bij het vierde deel van de cursus, dat over Hoofdvormen gaat.

Inzicht en kennis kunnen helpen bij zelfinzicht, studiekeuze, partnerkeuze, beroepskeuze en uiteindelijk leiden tot lichamelijke, psychische en intellectuele groei. Een aanrader dus!

De praktische oefeningen leiden vaak tot veel  herkenning en plezier! Zorg voor een handspiegel en  foto’s van verschillende gezichten.

 

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.