Margot van de Plas

 

Blauw (2)Ik ben in 1954 in ‘s-Hertogenbosch geboren als tweede in een gezin met vijf kinderen. In ons huis hingen naast stillevens en reisimpressies ook veel portretten, die mijn vader geschilderd had. Wat vertelden deze gezichten in olieverf, die in bijna alle kamers naar me keken? Ik werd nieuwsgierig naar wie er ‘achter die ogen zat’, het verhaal van die persoon.

Door mijn vierjarige studie over de kiembladtheorie en de psychognomie bij Anette Müller (1949 – 2010) leerde ik op een manier naar mensen te kijken, die dicht bij me lag. Ik heb in 2001 het boek “Ik zie het aan je” in beperkte oplage uitgebracht en in 2009 is er een uitgebreidere versie uitgekomen, om iedereen de mogelijkheid te bieden meer over zichzelf te leren. Het is een theoretisch naslagwerk geworden met veel illustraties. Praktische oefeningen zijn daarbij minstens zo belangrijk.
Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zo’n veertig jaar het ontwikkelings- en denkproces van jonge mensen meegemaakt. Iedereen is uniek, heeft zijn eigen talenten, behoeften en verlangens. Een mens groeit en ontwikkelt zich op alle gebieden en een karakterschets zal moeten meegaan met deze ontwikkeling.
Door mijn kennis en ervaring op het gebied van gelaatkunde en onderwijs kan ik particulieren en professionals  informeren over karaktereigenschappen, persoonlijke reflexen en het welbevinden van cliënten, collega’s, leerlingen en relaties. Om mijn verkregen inzichten met iedereen te delen, heb ik na ruim 25 jaar een nieuw boek geschreven met nog veel meer theorie, praktijk en oefeningen.
De titel luidt “Wij zijn een open boek – de sleutel tot mensenkennis” (2021). Lees vooral ook de boekrecensies!


“Ik zou willen dat deze praktische karakterkunde leidt tot meer verbondenheid tussen mensen.”

Reacties zijn gesloten.