Volksuniversiteit cursus “Ken je selfie”

Oranje

Locatie: Volksuniversiteit Den Bosch in Huis73, Hinthamerstraat 72-74, Den Bosch
Data en tijden:
2024
– acht donderdagochtenden van 10.00 – 12.30 uur:
5, 12, 19, 26 september en 3, 10, 17 en 24 oktober 2024
2025 – acht donderdagochtenden van 10.00 – 12.30 uur:
13, 20 en 27 maart en 3, 10, 17 en 24 april en 1 mei
Kosten: €240 voor de cursus en €15 voor het cursusmateriaal
Inschrijven: https://www.vudenbosch.nl/de-praktijk/cursus-ken-je-selfie


CURSUS   “KEN JE SELFIE”
voor een beter zelfbegrip


Gelaatkunde en bewustzijn
Je gezicht, je huid en je haar vertellen hoe het staat met je huidige welbevinden. Ze laten zien hoe je op dit moment letterlijk en figuurlijk in je vel zit en hoe je reageert op je omgeving. Werk je planmatig, kun je delegeren, ben je ambitieus, kun je je goed concentreren? Heb je vertrouwen in je lichaam, kun je goed organiseren, ben je standvastig? Wat zeggen die rode, paarse of bruine vlekken over je gezondheid?


Lichaamsbouw en onbewuste verlangens
Al vanaf de conceptie, vanaf de eerste celdeling, is je biologische ontwikkeling verweven met je ontwikkeling als persoon. Je lichaamsbouw laat de ontwikkeling zien van je botten en organen. Welke gevolgen heeft dit voor je karakter, je uiterlijk, je eetgedrag,  je manier van denken en communiceren, je partnerkeuze, studiekeuze en beroepskeuze? Waarom vind de een sporten fijn en gaat een ander liever naar de film? Wat verlangt je lichaam en wat verlangt je hoofd?

 

Hoofdvorm en reflexen
De vorm van je hoofd verandert niet meer na je vijfentwintigste. Je allervroegste ervaringen vormen je reflexen en talenten. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een neiging om in een zorgmodus te schieten, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, een drang naar perfectie of een basisonzekerheid. De stevigheid van de huid, de kleur, de temperatuur en de conditie van het haar veranderen nog wel en geven daarmee een signaal. Ben jij een “ik-mens” of een “jij-mens”? Waar zie je dat aan en kan dat nog veranderen? Heb jij een smartphone-botje?

 

Van energie naar vorm
Jouw energie en uitstraling hebben hun uitwerking op je omgeving en omgekeerd. Je energie heeft een richting: naar jezelf of naar de ander. Wat is het effect van iemands uitstraling op zijn of haar omgeving? Als je de energierichting kunt benoemen, kun je die energie afzwakken of versterken. Energie en energiegebrek komen ook in de houding van mensen tot uiting. Plastische chirurgie, de impact van trauma’s en het ouder worden dragen ook bij aan je uitstraling.


Oud-collega Claudia van het Kaar:
“Wie ik vooral wil aanbevelen is Margot van de Plas, mijn collega uit Den Bosch. Zij is niet alleen een uitstekende gelaatkundige, maar door haar ruime ervaring in het onderwijs is zij ook heel gestructureerd en kan zij dingen goed uitleggen. Daarnaast heeft zij ook enkele boeken geschreven en in haar opleiding krijg je de beste werkmap die er is op dit gebied.”

Reacties zijn gesloten.