VUDenBosch cursus “Ken je selfie”

Oranje

Locatie:
Volksuniversiteit Den Bosch in Huis73, Hinthamerstraat 72-74, Den Bosch
Data en tijden:
Acht woensdagochtenden van 10.00 – 12.30 uur: 27 maart, 3 en 10 en 17 en 24 april, 8 en 15 en 22 mei 2024
Kosten:
€240 voor de cursus en €15 voor het cursusmateriaal
Inschrijven:
https://www.vudenbosch.nl/persoonlijke-ontwikkeling/cursus-ken-je-selfie


CURSUS “KEN JE SELFIE”


Gelaatkunde en bewustzijn

De eerste indruk die je van iemand hebt, klopt meestal. Hoe komt dat en waarom is dat belangrijk?
Je gezicht laat zien hoe je nu in het leven staat. Werk je planmatig, kun je delegeren, ben je ambitieus, kun je je goed concentreren? Ben je meer een prater dan een schrijver, heb je vertrouwen in je lichaam, kun je goed organiseren, hou je je aan je afspraken? Wat vertelt je huid, en je haar? Wat zeggen die rode, paarse of bruine vlekken over je gezondheid? Werk je graag samen of liever alleen, heb je een nuchtere kijk of ben je een idealist en allerlei andere vragen, die je over jezelf kunt stellen. De antwoorden vind je in je gezicht.


Lichaamsbouw en onbewuste verlangens

Waarom vind de een sporten zo fijn en gaat een ander liever naar de film? Het antwoord op deze en soortgelijke vragen leer je tijdens deze ochtend.
Je lichaamsbouw vertelt of je een bewegingstype, een voedingstype, een gevoelstype of een combinatie van deze typen bent.
Welke gevolgen dat heeft voor je karakter, je uiterlijk, je manier van denken en communiceren, je partnerkeuze, je voedselkeuze, je studiekeuze en beroep enz. Deze kennis helpt je bijvoorbeeld om een werkplek te vinden, die goed bij jou past.
Al vanaf de conceptie, vanaf de eerste celdeling is onze biologische ontwikkeling verweven met onze  persoonlijkheidsontwikkeling.

 

Hoofdvorm en reflexen
Tijdens deze ochtend leer je dat je allereerste ervaringen in het leven vormend zijn voor je talenten en reflexen. De uiterlijke kenmerken daarvan zijn waarneembaar in de schedelvorm. Wil je weten of jij ook een smartphone-botje aan je hoofd hebt? Heb je de neiging om in de zorgmodus te schieten, heb je een sterk rechtvaardigheidsgevoel, heb je weinig zelfvertrouwen, leg je de lat heel hoog voor jezelf enz. De vorm van het hoofd verandert na het 25e levensjaar niet meer, de reflexen zijn ontwikkeld, maar de stevigheid van de huid, de kleur, de temperatuur en de conditie van het haar kunnen elk moment veranderen en geven daarmee een signaal.

 

 Van energie naar vorm
Als we mensen analyseren, is de uitstraling altijd belangrijker dan uiterlijke vormen. Richt iemand zijn energie op zichzelf of op de ander? Is het een ik-mens of een jij-mens? Waar zie je dat aan en kan dat nog veranderen?
Jouw energie en uitstraling hebben hun uitwerking op je omgeving en vice versa. Plastische chirurgie en de impact van trauma’s dragen daar ook aan bij. Ontdek wat de energie van leiders is, wat het effect van hun houding is op hun omgeving.
Energie en energiegebrek komen ook in de houding van mensen tot uiting. De omgeving ziet het onbewust en bewust.


Oud-collega Claudia van het Kaar:
“Wie ik vooral wil aanbevelen is Margot van de Plas, mijn collega uit Den Bosch. Zij is niet alleen een uitstekende gelaatkundige, maar door haar ruime ervaring in het onderwijs is zij ook heel gestructureerd en kan zij dingen goed uitleggen. Daarnaast heeft zij ook enkele boeken geschreven en in haar opleiding krijg je de beste werkmap die er is op dit gebied.”

Wil je zelf een lezing of workshop organiseren, neem dan contact met me op.

Reacties zijn gesloten.