Identiteit van jezelf of een dierbare

Rood (2)Wie ben ik eigenlijk?
Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten, mijn competenties?
Welk beroep zou bij mij kunnen passen?
Wat kan ik van mijn collega verwachten?
Ik heb mijn oma nooit gekend. Wat voor vrouw was mijn oma?
Ik heb mijn broertje al vroeg verloren. Wat voor karakter had hij?
Wat vertelt mijn pret-echo over mijn kindje?
Heb ik het karakter van mijn vader of van mijn moeder?
Ik zoek een partner. Past deze persoon bij mij?
Wat kun je zeggen over ons gezin?

Voorbeeld van een snelle karakterschets

Tijdens een persoonlijke ontmoeting of met behulp van foto’s, video’s en ander beeldmateriaal kan ik een karakteranalyse maken van iemand, ook als diegene al overleden is of niet meer in contact met je. 

Ik ontving bijvoorbeeld deze foto’s van een 53-jarige man om een karakterschets van hem te maken. Ik wist niet wie hij was en wat zijn hulpvraag was, maar op grond van zijn houding, zijn lichaamsbouw, hoofdvorm en gelaat kon ik meteen een voorstelling maken van wat er aan de hand was: 
“Deze meneer is een doener. Hij wil veel energie kwijt; hij heeft ook veel energie. Hij heeft zakelijk veel ideeën, maar overlegt weinig met anderen. Hij heeft zoiets van: laat mij mijn gang maar gaan. Ik heb het allemaal wel voor ogen. Het speculatieve denken is belast; hij neemt soms risico’s. Hij krijgt veel impulsen om dingen te doen en heeft daarbij weinig geduld. Hij is trots op de dingen, die hij gedaan heeft. Hij communiceert prettig, maar doelgericht en zakelijk. Hij is een volhouder en kan zich ergens in vastbijten. Hij is niet gauw boos. Hij heeft een coöperatieve houding en is in staat om prioriteiten te stellen. Hij heeft een brede interesse. Hij heeft gevoel voor geldzaken. In zijn werk moeten anderen hem nemen zoals hij is. Hij wil daar bepalen; hij zou een manager kunnen zijn. Hij is niet dominant en wil alles op een prettige manier regelen, met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Hij kijkt de kat uit de boom. Hij heeft een goed en breed denkniveau. Hij is intelligent, houdt van gezelligheid, maar laat niet het achterste van zijn tong zien. Hij laat een ander vaak niet uitspreken. Zijn daadkracht is wat afgenomen. Ideeën zijn er nog wel. Hij overweegt om nog ergens anders zijn energie in te gaan steken.”  

Zijn reactie: “Elk woord is 100% waar! Jouw eerste reactie was zelfs exact de opmerking, die ik maakte voordat de foto’s gemaakt werden!”

 Een  uitgebreide karakterbeschrijving

Voor een uitgebreide karakterbeschrijving ontmoet ik je graag persoonlijk om jouw specifieke gelaat- en lichaamsvorm goed in kaart te brengen en ook je handschrift te bekijken. Er is ruimte voor al jouw vragen. Na ongeveer twee weken stuur ik je je karakterbeschrijving toe.

     

Bijvoorbeeld deze beschrijving van een 53-jarige vrouw, die wilde weten hoe zij tot de oprichting van haar bedrijf gekomen was: “Voor mij heel waardevol. Ik begrijp mezelf beter en kan daardoor anderen uitleggen wat mijn drive is. Ik las het document en herkende mezelf daarin met alles wat ik ben. Een ontroerend moment.”


Wil je zelf een karakteranalyse laten maken, meld je dan aan via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.