Boekrecensies

‘WGroen (2)ij zijn een open boek”(eerste druk 2021 en tweede druk 2023)

Fysiognomie is een leer die stelt dat aan het uiterlijk van een mens de persoonlijkheid is af te lezen. In de frenologie worden de vormen van de menselijke schedel gebruikt om reflexen en neigingen van iemand af te ‘lezen’. Beide theorieën werden lange tijd als pseudowetenschap beschouwd. De auteur van dit handboek beschrijft zeer nauwkeurig en uitvoerig geïllustreerd hoe op basis van natuurwetenschappelijke
theorieën een analyse van menselijke karakters mogelijk is. Daarbij komen onderwerpen als energiestromen, lichaamsbouw, gelaatkunde en hoofdvormen aan de orde. De auteur heeft een onderzoekende houding of de theorieën van fysiognomie en frenologie toegepast kunnen worden op het menselijk gedrag.
NBD Biblion aanschafinformatietekst  – Den Haag

Het recent uitgebrachte boek “Wij zijn een open boek “ van Margot van de Plas is een eyeopener op het gebied van karakterkunde.
Veel mensen vragen zich vaak af of ze wel de juiste beroepskeuze hebben gemaakt of worstelen met de vraag wat hun (latente) talenten zijn. Bij jonge mensen is er vaak twijfel over het maken van de juiste onderwijsrichting of beroepskeuze.
Het boek van Margot geeft hierover de nodige inzichten. Zij heeft al haar kennis en ervaring op het gebied van de karakterkunde integraal opgetekend in een omvangrijk boekwerk. Een boek dat qua schrijfstijl zeer toegankelijk is, helder is geschreven en voorzien is van de nodige illustraties.
Het boek is voor een ieder bedoeld die is geïnteresseerd in zijn eigen karaktereigenschappen en talenten en voor degenen die zich nader willen verdiepen in mensenkennis.
Ook als lesmateriaal voor cursussen en opleidingen op dit gebied is het boek een onmisbaar instrument.
Natuurgeneeskundig Therapeut Aad Orgelist  – Maastricht

Margot van de Plas is het gelukt om met haar boek een Nederlandse gids door de gelaatkunde te creëren, dat wij zolang al gemist hebben. Volledig, grondig en met veel beeldmateriaal voert Margot van de Plas de lezer door deze boeiende wereld. Voor mij is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Ik ken Margot als een heel zorgvuldige vakvrouw. Haar kennis, passie en tot in punten verzorgde research is nu op elke pagina te lezen.
Dank je wel Margot voor jouw bijdrage aan ons bijzondere vak. Jouw boek gaat een heel bijzondere plek krijgen in mijn boekenkast.
Docent gelaatkunde Sabine Backx – Mönchengladbach (D)

Darstellung gefällt mir sehr gut. Es ist das erste Buch, das mehrere Stile miteinander verbindet. Das ist genau meine Vorgehensweise, auch unter Berücksichtigung der Zähne etc. Dazu kann ich Dir möglich noch mehr Infos liefern.
Auch habe ich an einigen Stellen Fragen, weil ich das anders gelernt habe oder die Stelle mißverständlich finde. Aber bitte: das Buch ist sehr schön und hat – wie jedes Buch – immer Optimierungsmöglichkeiten. Immerhin hast Du ein sehr gutes Buch erstellt, was ich noch nicht geschafft habe. Ich freue mich sehr auf einen öfteren Austausch, denn nur miteinander kommen wir alle voran.
Heilpraktiker Joachim Bauer – Nauheim (D)

Wat een interessant boek van Margot van de Plas over gelaatkunde en uitstraling. Ik ben heel enthousiast geworden. Mensen, lees dit boek. Ik zeg: “Doen!”
Mediapersonality Marijke Helwegen – Baarn

Een superinteressant boek dat je op een andere manier naar mensen leert kijken. Ik ken Margot al jaren en heb ervaren hoe raak zij mensen kan beschrijven of bevestigd krijgt als ze iemand leest. In dit boek heeft ze al haar kennis op een begrijpelijke manier uitgelegd zodat je zelf meer mensenkennis op kunt doen!
Studiegenote Jeanine van Boekel – Lith

Wat een prachtig boek heb je geschreven: super! Zo’n mooi naslagwerk hadden we nog niet en vooral ook de uitvoering is een groot compliment waard!
Wij zijn heel blij met dit geweldige boek. Van harte gefeliciteerd ermee!
Ik ben enorm enthousiast en natuurlijk gaan wij het aanbevelen aan onze cursisten. Ik geef momenteel een Masterclass aan schoolleiders  en daarin zit de Gelaatkunde als een bron van inzicht in. Dus dan heb ik je boek bij me, zodat mensen dat in kunnen kijken. Zal zeker iets opleveren! Onze cursisten, die we opgeleid hebben in de Gelaatkunde zal ik vertellen dat deze versie nog vele malen mooier is dan je vorige boek.
Ja, zelfs mijn man is er heel enthousiast over en gaf je complimenten! Hij is meestal niet zo gul met complimenten! Hij dook er meteen in en dat was leuk om te zien!
Ik zal het aanprijzen waar ik kan, want iedereen is altijd geweldig enthousiast als ik over Gelaatkunde begin, omdat niemand er ooit van gehoord heeft! Het is mijn tweede natuur geworden: kijken geeft je al zoveel informatie! En we houden contact, lijkt me! Want dit gedachtegoed is zo belangrijk om te weten, dat het verdient om in de wereld een rol te gaan spelen! Jouw boek is daarbij dan een geweldige aanwinst. Ook zo mooi vorm gegeven! Complimenten.
Trent Consult & Coaching Thea Rentenaar – Heemskerk

Ik ga het boek direct bestellen; zoveel waardevolle informatie. We hebben het nog vaak over de workshop. Ik had graag meegedaan met je opleiding, maar een aantal data kan ik helaas niet. Daarom is je boek een uitkomst.
Hoofdmanager Anneke Dusseljee – Almelo

Dit nieuwe boek is volgens mij een totale update en veel en veel meer. Wat een passie.
De inhoud over menselijk gedrag is bijzonder en geeft mij veel herkenning. Wat is de oorzaak van specifiek menselijk gedrag?
Het fysieke boek is een al kwaliteit, gebonden met leeslint. De inkt op het papier voelt aan alsof de inkt op het papier ligt.
Wat mij ook inspireert zijn je tekeningen, foto’s, van het hoofd en de mannelijke en vrouwelijke figuren. Het nodigt me uit, om iets met deze tekeningen te doen.
Het boek naar het Duits vertalen lijkt me een grote opgave. De Duitse taal is rijker in zijn woordenschat dan de Nederlandse. Blijkbaar heb je dat opgelost.
Hoe vrij is je vrije wil? Ik heb me altijd afgevraagd, of criminelen er wel iets aan kunnen doen, dat ze crimineel zijn?
Het hoofdstuk van Van Gogh heb ik nog niet goed gelezen. Op de door hem geschilderde zelfportretten, die ik heb gezien, zie ik steeds het intacte rechteroor.
Dank je voor je mooie boek.
Beeldend kunstenaar Harrie van Gassel – Sittard

Ik zie het aan je - VOORPAGINA‘Ik zie het aan je’ (2009)

Dit boek heeft mij vaardigheden meegegeven waardoor ik mensen meer vanuit hun kwaliteiten kan benaderen. Inspirerend, praktisch, verrassend en informatief. Ik zie de kwaliteiten nu ook in hun gezicht en lichaamsbouw en kan gerichter gaan werken met de persoonlijke competenties.

Hiernaar zoek ik al een jaar! Een naslagwerk in de Nederlandse taal wat de wezenlijke dingen van de psycho-physiognomie en de psychognomie samenvat!

Het is een mooi boek geworden, met duidelijke illustraties (ik zou niet zijn afgeknapt op Cleopatra’s neus) en met een mooie literatuur- en internetlijst. Je ziet erg veel aan huid, oren, neus, schedel, hals enz. Ook voor een ongelovige heel fascinerend.

De kwaliteiten van kinderen in het gezicht te zien. Ik merk dat ik vooral naar gezichten van kinderen aan het kijken ben. Dat maakt mij scherper in het waarnemen van kinderen. Ik bemerk bij mijzelf dat ik beter in staat ben verbanden te leggen. Een kind dat geblokt wordt in het tonen van emoties, dat niet leergierig is en concentratieproblemen heeft. Een doel in je leven hebben vanuit je kwaliteiten. Voor ieder kind anders. Dit boek heeft mij vaardigheden mee gegeven waardoor ik kinderen weer meer vanuit hun kwaliteiten kan benaderen. Voor het boek was ik al bezig met die verbanden en het boek ‘Ik zie het aan je’ heeft mij gesterkt in die weg. Inspirerend, praktisch, verrassend en informatief.


‘Rick en Jorn'(2009 en 2015)Rick en Jorn - VOORPAGINA

Ik stel vast, dat dit boek hiermee een groot verrijking van de ontwikkeling van tweelingen betekent. Het onderzoek is heel goed door jou uitgevoerd. Je schrijft met veel liefde voor mensen. Dit zorgvuldige observeren, zien en herkennen is geniaal van jou.

Sublieme longitudinale studie naar de fysieke kenmerken van een tweeling. Het unieke aan deze studie is de lange periode dat je deze tweeling gevolgd hebt waardoor vergelijkingen mogelijk zijn. Ook het vele fotomateriaal is erg interessant. Uniek omdat het niet eerder gedaan is!

Reacties zijn gesloten.